Ama bu kez yaptım. Aynı malzemelerle iki ayrı sunum ortaya çıktı.
Malzemeler:
- 1 kg girit kabağı (uzun koyu yeşil olanlardan, uzaktan tazecik salatalık sanırsın)
- 1 küçük su bardağı kadar rendelenmiş tulum peyniri
- Yarım demet dereotu
- Kırmızı pul biber
- 2 Yemek kaşığı zeytinyağ
- Kabakları az suda haşlayın. Biraz diri kalması gerek.
- Ortalarını bıçakla yarıp, dağılmadan içini çay kaşığınla biraz boşaltın.
- Ayrı bir kapta rendelenmiş peyniri, ince kıyılmış dereotunu, pul biber ve zeytinyağını karıştırın.
- Kabakların oyduğunuz kısımlarına doldurun.
- Fırın kabına yerleştirip, dibine biraz haşlama suyundan koyun.
- Önceden ısıtılmış fırında, 180 C'de 10-15 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Oldu size Peynirli Kabak Salatası...
7 yorum:
Çok güzel bir yaz yemeği.Elinize sağlık:)
Şu Girit kabağına bayılıyorum gerçekten! Ellerine sağlık canım.
Ben bu top kabak ile yapmıştım. gerçekten nefis oluyor. ellerine sağlık canım. öperim
Tam bir Girit yemeği olmuş bu harika lezzet ellerine sağlık arkadaşım dün akşam fazla görüşemedik. İnşallah haftaya daha rahat görüşürüz....
Elinize saglık. Karnıyarık gibi olmuş sanki.
Sevgiler..
Çok lezzetli görünüyor,ellerinize sağlık,sevgilerrrr...
Girit kabağı yuvarlak olana deniyor sanıyordum.Anlaşılan eksik öğrenmişim.Bu arada hep yapmayı istediğim bir tarif paylaşımın için teşekkürler. Ellerine sağlık harika görünüyor.
Yorum Gönder