19 Temmuz 2012 Perşembe

kayısılı parfe


Parfe çılgınlığı devam ediyor...
Parfeyi tadan herkes akın akın markete Krem Şanti almaya koşuyor :))
Şaka bir yana.. Şu kavurucu yaz günleri için, gerçekten ideal bir tatlı..

Bu kez kayısı var parfemizde..
Tarif Jöleli Parfe ile aynı. Sadece jöle parçaları yerine doğranmış kayısı koyuyoruz. Hatta jöle hazırlama işi olmadığından, hazırlaması daha da pratik..

Malzemeler:
  • 3 paket Dr.Oetker Krem Şanti
  • 1.5 su bardağı soğuk süt
  • 1 yumurta
  • 1 limon suyu
  • 1 limonun kabuğu
  • 2 yemek kaşığı Dr.Oetker Pudra Şekeri
  • 1 paket Dr. Oetker Vanilya
  • 20 adet bebe bisküvi
  • 6-7 adet kayısı
Yapılışı:
  • Önce kayısıları küçük küçük doğruyoruz.
  • Süt ve krem şantiyi yüksek devirde kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  • Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri 3-4 dakika çırpıyoruz ve bu karışımı krem şantiye ilave ediyoruz.
  • Bebe bisküvilerini elimizle küçük parçalara ayırıyoruz.
  • Doğranmış kayısıları, limon suyu, limon kabuğu, vanilya ve kırıkladığımız bebe bisküvilerini de ilave edip, karıştırıyoruz.
  • Karışımı kalıba döküyoruz. En üste süte batırılımış bebe bisküvilerini sıralıyoruz.
  • Silikon kalıp kullanmak çok pratik, parfe kolayca çıkıyor. Ancak farklı bir kalıbı da streç filmle kaplayıp kullanabilirsiniz.
  • En az 5 saat kadar dondurucuda bekletiyoruz.
  • Servis etmeden önce, dondurucudan çıkarıp 10 dakika kadar bekletirseniz daha rahat kesebilirsiniz.
Yarın Mübarek Ramazan Ayına giriyoruz.
İstediğiniz gibi hazırlayabileceğiniz parfeler ferahlatan ve serinleten etkisiyle, ramazan sofralarınızda ailenizi ve misafirlerinizi mutlu edecektir.

Hayırlı Ramazanlar..

7 yorum:

Sevil Aslan dedi ki...

nefis görünüyor ellerinize sağlık..

Özlemaki dedi ki...

şahane!

Tümay Öztürk dedi ki...

Wawww bir sürü parfe tarifi. Hepsi de birbirinden renkli ve güzel. Bu kayısılıyı ben de not ettim. tam da mevsimi iken denemek lazım:) Ellerine sağlık canım.

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Yaza yakışan en güzel tatlı..
Ellerıne sağlık.

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Evet, bunun adı gerçekten de çılgınlık olmalı.. Geçen hafta parfeler havada uçuşuyor derken gayet haklıymışım görüldüğü üzere:)))) Ellerine sağlık Esmacım, nefistir eminim..

mandalina dedi ki...

içinde çiğ yumurta olması yapma hevesimi kırdı.Denemelimiyim sizce?

EsEr dedi ki...

Sevgili Mandalina;
Bence kesinlikle deneyin. Koku, tat olarak düşünüyorsanız limon suyu o kadar güzel bir tat veriyor ki, yumurta hiç rahatsızlık vermiyor. Çiğ yumurta diye uzaksanız, zaten dondurulmuş halde yeniyor. sıkıntı yaratmayacağını düşünüyorum.
Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu