15 Temmuz 2012 Pazar

limonlu ve jöleli parfe


İyi ki yapmışız Parfe Etkinliği'ni..
2 haftadır Parfe patlaması yaşandı. İş yerinde, evde, yazlıkta, atölye çalışmasında :))
Tarifleri hemen paylaşacağım dedim, ama yazlıkta ki internet bağlantısıyla ilgili problemden dolayı bugüne kaldı..
Limonun çok yakıştığı ilk parfe tarifimi hemen veriyorum...

Malzemeler:
  • 1/3 paket Dr.Oetker Yeşil Elma-Kivili Bitkisel Jöle
  • 1/3 paket Dr.Oetker Çilekli Bitkisel Jöle
  • 1/3 paket Dr.Oetker  Muzlu Bitkisel Jöle
  • 3 paket Dr.Oetker Krem Şanti
  • 1.5 su bardağı soğuk süt
  • 1 yumurta
  • 1 limon suyu
  • 1 limonun kabuğu
  • 2 yemek kaşığı Dr.Oetker Pudra Şekeri
  • 1 paket Dr. Oetker Vanilya
  • 20 adet bebe bisküvi

Yapılışı.
  • Önce jöleleri, kutu üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz. Jölelerin farklı renklerde olması, görüntüyü daha cazip kılıyor. O yüzden farklı çeşitlerden hazırlanacağından, paketin tamamını değil, üçte birini yapmak yeterli geliyor.
  • Jölelerin her biri kendi kabında sertleşirken, süt ve krem şantiyi yüksek devirde kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  • Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri 3-4 dakika çırpıyoruz ve bu karışımı krem şantiye ilave ediyoruz.
  • Bebe bisküvilerini elimizle küçük parçalara ayırıyoruz.
  • Limon suyu, limon kabuğu, vanilya ve kırıkladığımız bebe bisküvilerini de ilave edip, karıştırıyoruz. Buzdolabında 20 dakika kadar bekletirseniz tekrar kıvam alıyor. Ama bekletmeden de kullanabilirsiniz.
  • Sertleşen jöleleri küçüklü büyüklü parçalar halinde kesiyoruz.
  • Silikon kalıp kullanmak çok pratik, parfe kolayca çıkıyor. Ancak farklı bir kalıbı da streç filmle kaplayıp kullanabilirsiniz.
  • Kalıbın dibine jöle parçalarını karışık bir şekilde sıralayın. Üzerine şantili karışımındn bir miktar koyuyoruz.
  • Üzerine ve kalıbın yan yüzeylerine tekrar jöle parçalarını sıralıyoruz. Yine üzerine şantili karışımından koyuyoruz. Bir kez daha aynı işlemi tekrarlıyoruz.
  • En üste süte daldırılmış bisküvileri sıralıyoruz. (İstenirse)
  • En az 5 saat kadar dondurucuda bekletiyoruz.
  • Servis etmeden önce, dondurucudan  çıkarıp 10 dakika kadar bekletirseniz daha rahat kesebilirsiniz.
Aynı tarifi jöle parçaları yerine taze yada kuru meyvelerle, bebe bisküvisi yerine petit beure yada kek parçalarıyla da hazırlayabilirsiniz. Karışıma fındık kırığı yada ceviz de ilave edebilirsiniz.
Tamamen kendi damak tadınıza göre hazırlamanız ve istediğiniz tarifi yaratmanız mümkün..

Afiyetle kalın..

6 yorum:

tarih84 dedi ki...

yuppiiii sonunda kıstırdık tarifi:))
bu yaz baya hava atacağız belli yapıp yapıp tarif saklıcaz sır diyip keyfini süreceğiz:)) İftar tatlısı belli oldu:)

ihlamurcum dedi ki...

Şahane sunumlu bir yaz tatlısı olmuş, elinize sağlık.

sarımutfak-hande dedi ki...

tam yaz için ideal olmuş ellerine sağlık bende yapayım :))

pembe kekik dedi ki...

Çok beğendim. Parfe etkinliği için verdiğiniz link blogger giriş sayfasına götürüyor. Sevgiler.

i. kinokume dedi ki...

ellerinize sağlık
bana da beklerim
guzelsunumlar.blogspot.com

i. kinokume dedi ki...

ellerinize sağlık
bana da beklerim
guzelsunumlar.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu