İyi ki yapmışız Parfe Etkinliği'ni..
2 haftadır Parfe patlaması yaşandı. İş yerinde, evde, yazlıkta, atölye çalışmasında :))
Tarifleri hemen paylaşacağım dedim, ama yazlıkta ki internet bağlantısıyla ilgili problemden dolayı bugüne kaldı..
Limonun çok yakıştığı ilk parfe tarifimi hemen veriyorum...
Malzemeler:
- 1/3 paket Dr.Oetker Yeşil Elma-Kivili Bitkisel Jöle
- 1/3 paket Dr.Oetker Çilekli Bitkisel Jöle
- 1/3 paket Dr.Oetker Muzlu Bitkisel Jöle
- 3 paket Dr.Oetker Krem Şanti
- 1.5 su bardağı soğuk süt
- 1 yumurta
- 1 limon suyu
- 1 limonun kabuğu
- 2 yemek kaşığı Dr.Oetker Pudra Şekeri
- 1 paket Dr. Oetker Vanilya
- 20 adet bebe bisküvi
Yapılışı.
- Önce jöleleri, kutu üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz. Jölelerin farklı renklerde olması, görüntüyü daha cazip kılıyor. O yüzden farklı çeşitlerden hazırlanacağından, paketin tamamını değil, üçte birini yapmak yeterli geliyor.
- Jölelerin her biri kendi kabında sertleşirken, süt ve krem şantiyi yüksek devirde kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri 3-4 dakika çırpıyoruz ve bu karışımı krem şantiye ilave ediyoruz.
- Bebe bisküvilerini elimizle küçük parçalara ayırıyoruz.
- Limon suyu, limon kabuğu, vanilya ve kırıkladığımız bebe bisküvilerini de ilave edip, karıştırıyoruz. Buzdolabında 20 dakika kadar bekletirseniz tekrar kıvam alıyor. Ama bekletmeden de kullanabilirsiniz.
- Sertleşen jöleleri küçüklü büyüklü parçalar halinde kesiyoruz.
- Silikon kalıp kullanmak çok pratik, parfe kolayca çıkıyor. Ancak farklı bir kalıbı da streç filmle kaplayıp kullanabilirsiniz.
- Kalıbın dibine jöle parçalarını karışık bir şekilde sıralayın. Üzerine şantili karışımındn bir miktar koyuyoruz.
- Üzerine ve kalıbın yan yüzeylerine tekrar jöle parçalarını sıralıyoruz. Yine üzerine şantili karışımından koyuyoruz. Bir kez daha aynı işlemi tekrarlıyoruz.
- En üste süte daldırılmış bisküvileri sıralıyoruz. (İstenirse)
- En az 5 saat kadar dondurucuda bekletiyoruz.
- Servis etmeden önce, dondurucudan çıkarıp 10 dakika kadar bekletirseniz daha rahat kesebilirsiniz.
Tamamen kendi damak tadınıza göre hazırlamanız ve istediğiniz tarifi yaratmanız mümkün..
Afiyetle kalın..
5 yorum:
yuppiiii sonunda kıstırdık tarifi:))
bu yaz baya hava atacağız belli yapıp yapıp tarif saklıcaz sır diyip keyfini süreceğiz:)) İftar tatlısı belli oldu:)
Şahane sunumlu bir yaz tatlısı olmuş, elinize sağlık.
tam yaz için ideal olmuş ellerine sağlık bende yapayım :))
Çok beğendim. Parfe etkinliği için verdiğiniz link blogger giriş sayfasına götürüyor. Sevgiler.
ellerinize sağlık
bana da beklerim
guzelsunumlar.blogspot.com
Yorum Gönder