O gece o kadar çeşit yemekten ve şirin olduğu kadar çok da lezzetli olan doğum günü pastasından sonra, incirli keke pek yanaşan olmadı. Doğum günü çocuğumuzun dışında...
Ali Kaancım çok severek yedi halasının kekini...
Ailemin diğer üyeleri ancak ertesi sabah farkettiler bu güzel keki. Daha kahvaltıda, kek bitmişti...
İncirli keki en çok incirin çekirdeklerinden dolayı seviyorum. Çıtır çıtır ağzıma gelmesinden mutlu oluyorum:) Tabii kekdeki tarçın ve ceviz olmazsa olmazlarım...
Malzemeler:
- 10 adet kuru incir
- 2 yk margarin
- 1 sb süt
- 3 yumurta
- 1 sb şeker
- 9 yk un
- 1 sb ceviz
- 1 pk kabartma tozu
- 1 çk tarçın
- Önce incirleri küçük küçük doğradım.
- Margarini eriterek, incirleri biraz kavurdum.
- Sütü ilave edip, 2 taşım kaynattım.
- Başka bir kapta yumurta ve şekeri çırptım.
- İncirleri, un, ceviz, tarçın ve kabartma tozunu ilave ettim.
- Yağladığım kalıba döktüm.
- 170-180 C de pişirdim.
- Yoğun bir kek olduğundan, iyi pişmesi gerekiyor. Üstünü birden kızartmadan yavaş pişirin. Kürdana yapışmadığında fırını kapatın.
5 yorum:
incirleri kavurma fikri bana ne kadar garip gelsede eminim dadı çok güzel olmuştur ellerine saglık.
Karamelize ettim desem daha doğru...
Teşekkürler..
Ellerine sağlık...
Harika gözüküyor...
Çok güzel görünüyor rengi hoş olmuş,ellerinize sağlık.
Pembe Tatlar ve Mutfak Havlusu ilginize çok teşekkür ederim.
Yorum Gönder