29 Aralık 2009 Salı

kremalı mantarlı biftek

Bifteği genelde sade ya da domates soslu yapardım. İlk kez böyle yapmayı denedim. Sonuç mükemmel oldu.. Yanında kekik, kırmızı pul biber ve susam ile fırınlanmış patateslerle servis yaptım...
Geçenlerde eşim dayısına bu blog işinde kendisine yeme kısmının düştüğünü ve bundan da çok keyif aldığını söylüyordu. Tabii gördüğünüz tabaklar resmi çekildikten hemen sonra, lezzet testi için eşimin önüne konuluyor:)

Malzemeler:


  • 6 parça dana biftek
  • 1/2 kg mantar
  • 200 ml krema
  • mısırözü yağı
  • üstüne az kaşar
  • tuz, kekik, pul biber, karabiber

Yapılışı:

  • Biftekleri önce, az miktarda mısırözü yağı koyduğum teflon tavada önlü arkalı kızarttım.
  • Ardından üzerine kapak kapatıp, suyunu salıp çekinceye kadar pişirdim.
  • Suyunu çektikten sonra 1 su bardağı kadar kaynar su ilave ettim. Ocağın altını biraz kısıp, mümkün olduğunca kapağı açmadan 1 saat kadar pişirdim. Arada etin pişip pişmediğini kontrol ettim, daha sert olduğundan biraz daha sıcak su ilave ederek pişirmeye devam ettim.
  • Etler pişerken diğer tarafta mantarları soğan ve sıvıyağ ile soteledim. İçine tuz, pul biber ve kremanın yarısını ilave edip 5 dakika sonra ocağın altını kapattım.
  • Biftekleri piştikten sonra, fırın tepsisine aldım. Üzerlerine sotelenmiş kremalı mantarı paylaştırdım.
  • En üste az miktarda kaşar rendesi koydum.
  • Tepsiye yarım çaybardağı kadar sıcak su ilave ettim. Kalan kremayı üzerine gezdirdim.
  • 20 dakika 180 C de pişirdim. Üstü kızarınca çıkardım.
  • Aslında fırın sıcaklıkları ve sürelerini siz fırınınıza göre daha doğru ayarlayabilirsiniz. Ben üstü hemen kızarmadan, etler suyla bir miktar daha pişecek şekilde ayarlıyorum.
  • Susamlı patatesler ; Elma dilimi şeklinde kestiğim patatesleri fırın torbasına koyarak, biraz sıvıyağ, tuz, kekik, pul biber ve susam ilave ettim. Biftekler pişerken alt rafa koyup, aynı anda pişmesini sağladım.

JULIE & JULIA
Bir süre önce Meryl Streep ve Amy Adams'ın başrollerini oynadığı Julie&Julia adlı filmi seyrettim. Filmi Sevgili Burçe önerdi. Julie ve Julia yemek yapmayı seven, farklı zaman diliminde yaşamış olan iki kadın. Yaşanmış hayat hikayeleri onların ki.. Tutku ve cesaret ile herşeyin başarılabildiğini gösteriyor.
1940 lı yıllarda eşinin işi dolayısıyla Fransa'ya taşınan Julia'nın hikayesi Cordon Blue'da aldığı yemek dersleriyle başlayıp, bir yemek kitabı çıkarmaya kadar uzanıyor. Julie ise 2000'li yıllarda yaşayan, rutin işinden sıkılan ve bir gün bir yemek bloğu açmaya karar veren bir blogger :) İşte Burçe'nin bana özellikle tavsiye etmesinin ve benim de merakla izlememim nedeni:) Keyifle izlenebilecek bir fim. Hele ki bir blog sahibiyseniz..
Filmin bir yerinde Julia Child etleri pişirmeden önce, kuruluyordu. Bu şekilde daha iyi piştiklerini söyledi. Ben de bifteğimi pişiriken bu yöntemi uyguladım:)

5 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

canım bende kremalısını henüz denemedim ellerine sağlık harika gözüküyor...

EsEr dedi ki...

Çok teşekkür ederim..

mis kokulu lezzetler dedi ki...

Canım Arkadaşım, eline sağlık.Yeni yılda herşey gönlünüzce olsun.Sevgiler.Mine

paşakızı mutfakta dedi ki...

Merhaba arkadaşım..Harika görünüyor..Ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

Hey

I wanted to share with you a great site I just came across teaching [url=http://www.kravmagabootcamp.com][b]Krav Maga[/b][/url] For All Levels If you guys have seen the Tv Show called Fight Quest you would have seen their chief instructor Ran Nakash there featured on their [url=http://www.kravmagabootcamp.com][b]Krav Maga[/b][/url] episode. Anyways, let me know what you think. Is training via the internet something you would do?


Best

Lee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...