14 Şubat 2010 Pazar

kıymalı börek

Buğday çorbasında takıldın diyor arkadaşlar :) Mutfağa giremediğim gibi, elimdeki tarifleri de yayınlamaya vakit bulamadım yine..

Bir anne tarifi daha.. Babam çok sever bu böreği. Yapılışı kolay olup, çok da lezzetlidir..

Malzemeler:
  • 1 kg yufka
  • 1/2 kg kıyma
  • 2 adet domates
  • 2 adet biber
  • zeytinyağ
  • tuz, karabiber

Yapılışı:
  • Böreğin içini hazırlamak için önce tavaya zeytinyağını koyun, kıymayı ilave ederek kavurmaya başlayın.
  • Kıyma rengini değiştirip biraz kavrulunca, domates ve biberini ilave edin.
  • Tuz, karabiber arzunuza göre pul biber de koyarak, 2-3 dakika kadar daha kavurun.
  • 2 adet yufkayı tepsiye yayın. Harçtan bir miktar üzerine yayın.
  • Aralara ayrı bir kasede karıştırdığınız su ve zeytinyağ karışımını sürün.
  • Kıymalı harcı iki yufkada bir döşeyin.
  • Böreğin en üstüne, su ve zeytinyağa yarım kaşık kadar yoğurt karıştırıp sürün.
180 C 'de 20-30 dakika üzeri kızarana dek pişirin.

6 yorum:

susamcorekotu dedi ki...

ellerine sağlık nefis olmuş

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Anne tarifleri bambaşka oluyor dimi canım..Börek nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.
Sevgileeer:).
aslı

Adsız dedi ki...

MERAL

Eline saglik arkadasim en sevdigim borek cesidi kiymali olandir yapimida kolay tesekkur ederim

Hilalland dedi ki...

ESER HN BLOGUMA VE MUTFAĞIMA HOŞ GELDİNİZ. BÖREK ENFES GÖZÜKÜYOR SEVGİLER

NarincE dedi ki...

Güzel müzikli bir blog daha:))Ben de çok severim bu böreği, ellerinize sağlık.

mis kokulu lezzetler dedi ki...

Annenin ellerine sağlık çok nefis görünüyor.Sevgiler.Mine

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu