6 Ağustos 2010 Cuma

güveç


Tatilde bloğuma zaman ayıracaktım..
Kendime bir kahve yapıp, flash belleğimde ki fotolara bakmaya karar verdim..
Ahh.. babacığımın hazırladığı güveci bile yayınlamamışım daha..
Tepesine dikilip, nasıl da güzel resimlemişim halbuki..

Güveç yapmanın sırrı öncelikle et seçiminde.. Babamın kasabında hazırlattığı etleri görünce, İzmir'de marketlerden aldığım etler geldi gözümün önüne..
İlk evlendiğimiz yıllarda oturduğumuz  evin arkasında, Bornovalılar bilir Küçükpark, bir kasabımız vardı. Çok memnunduk etlerinden.. Daha sonra oradan taşınınca bir daha kasaptan alışveriş etmez olduk. Şimdi oturduğumuz yerde 3 tane bilinen büyük market olunca gerek mi görmedik...


Malzemeler:
  • 1,5 kg kuzu eti
  • 2 adet soğan
  • 4-5 adet biber
  • 3-4 adet domates
  • 1 baş sarımsak


Yapılışı:
  • Önce bir sıra et koyup, üzerine biberleri ve sarımsakları ilave etti.
  • Tekrar etler ve üzerine yine biber, sarımsak ve domatesleri sıraladı.
  • En üste dilim dilim soğanları ve domatesleri koydu.
  • Tuz ve karabiber ilave etti.
  • Üzerine alüminyum folyo ile kapatıp, yakındaki fırına götürdü.

Fırından geldiğinde güvecin kendine has mis kokusu iyice karnımızı acıktırmıştı. Nadiren de olsa, beylerin mutfağa girmesi keyif veriyor...
Ama fazlası mutfağın düzeni açısından bayanlara daha yorucu olabiliyor..


Ellerine sağlık babişkom..



13 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Canım benim bende annemin aldığı kasabın etlerine bayılıyorum markettekiler bana uymuyor ama Bornovada da iyi bir kasap yıllardır bulamadım. Babişkonun ellerine sağlık sizede afiyet olsun.İşte böyle tarifler bekliyorum senden:)))))Çok öpüyorum iyi tatiller...

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Ellerıne sağlık amcamızın..
Mis gibi bol lezzetlidir emınım ki..

YeMeK vAkTi dedi ki...

off ellerine sağlık:)

geçen gün babam benim siteme girmiş onlar ne biçim yemekler öyle insan bir kuzu koyar güveç koyar dedi:) hemen yaptım bende tabi ancak benimki senin gibi güzel olmadı babamın eli değmedi ondanmı dersin:)

gulsev dedi ki...

Baba eli değmiş belli görüntüden :)
Kokusu geldi burnuma resmen, harika gözüküyor, iştah açıcı..
Keşke güveç hazırlayıp, taş fırına verebileceğim bir yer olsa.
Ellerinize sağlık.

fuat gencal dedi ki...

Tek kelime ile MUHTEŞEM. olmuş ellerinize,emeğinize sağlık.

Saygılarımla.

nesrin dedi ki...

Nefis görünüyor. O eski kasaplar kalmadi hicbir yerde. Sevgiler...

Tijen dedi ki...

Babaların ömrü uzun olsun, onlarla yapılacak keyifler daim olsun.

Narince dedi ki...

Güvece kuzu eti yakışır, babaların eli değince de başka güzel olur.

Tümay Öztürk dedi ki...

Babacığının ellerine sağlık:) Nefis görünüyor. Biliyor musun bu yemek galibe bir baba yemeği çünkü annemlerde de kendimi bildim bileli güveci babam yapar ve harika yapar:) Ellerine sağlık...

Vijdan dedi ki...

Harikaa gözüküyor....

Eşime bende yaptırayım :)

Ellerine sağlık babanızın..

Adsız dedi ki...

Güveç harika görünüyor,babanızın ellerine sağlık,sevgiler.

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık çok iştah açıcı görünüyor

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık çok iştah açıcı görünüyor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...