24 Ağustos 2010 Salı

Özsüt'ten beyaz çikolatalı frambuazlı güllaç

Beni güllaçla barıştıran etkinlik...
Sonunda İzmirli blog yazarları için de bir etkinlik yapıldı...
İşte bu iki cümle özetliyor Özsüt Kordon'da yaptığımız buluşmayı...
Arasıra diğer bloglarda İstanbul'da yapılan etkinliklerle karşılaşıyordum. Maalesef bu konuda İzmir'in çok kısır olduğunu düşünüp, burada da yapılsa keşke diyordum..Taa ki Özsüt, hem de bir İzmir firması bu güzel etkinliği organize edene kadar...
Geçtiğimiz perşembe akşamı Özsüt'ün Kordon Şubesinde Mine Hanım'ın misafirperverliği ve hoşsohbetiyle güzel bir 2 saat geçirdik. Kendisi bizlere Sefer Usta'nın Kemeraltı'nda ki küçük dükkanından bugünlere nasıl gelindiğini, üretim aşamalarını, hammadde seçiminlerindeki hassasiyetlerini, arge çalışmalarını ve bunun gibi Özsüt'ü yakından tanımamızı sağlayan birçok bilgiyi bizimle paylaştı. Bu yıl ilkini düzenledikleri pasta yarışmasında yaşananları anlattı. Sorularımıza tüm içtenliğiyle cevap verdi.
Özsüt'ün vitrinindeki çoğu ürünü denemiş biri olarak, bu lezzetin oluşumunda gösterilen titiz çalışmalar beni hiç şaşırtmadı...
Sektör farklı da olsa bir argeci olarak Özsüt'te arge yapmanın keyifli, ancak damak tadına yönelik olduğu için de oldukça zor olduğunu düşündüm...
Beni güllaçla barıştıran etkinlik demiştim başta... Yıllar önce kötü bir güllaç tecrübem olmuştu çünkü. Bunda içine konulan gülsuyunun ve yapılışının rolü büyüktü sanırım. O yüzden buluşmaya biraz şüpheyle gittim aslında...

O gece Özsüt bizlere 3 farklı güllaç sundu..

Klasik güllaç.. Yıllardır içinde gülsuyu var diye uzak durduğum güllaç, arasındaki bol ceviz ve bademiyle nefisti. 

Beyaz çikolatalı frambuazlı güllaç.. Güllaç yaprakları arasında beyaz çikolata ile parfelenmiş frambuaza bol antep fıstığı eşlik ediyordu.

Son olarak da firmanın kendi arasında 'dutlaç' dediği kara dutlu güllaç.. Süt sevmeyenler ama karaduta bayılanlar için ideal bir lezzet. Çünkü bu güllaç sütsüz.. içinde bal, lor ve ceviz var..

Benim favori güllacım frambuazlı olanıydı. Ramazan ayının geleneksel tatlısı, frambuaz ile birleşince mayhoş hafif bir tatlı ortaya çıkmış. Daha soğuk ya da dondurma ile servis edildiğinde serinletici de olacaktır..

Teşekkürler Özsüt..



13 yorum:

Unknown dedi ki...

Güllaç tatlısını çok severim ve elimden geldiğince yaparım.Özsüt'e teşekkürler ediyorum.En kısa zamanda deneyeceğim.İzmirli olupta bu buluşmayı kaçırdığıma üzüldüm:((
Selamlar.

Unknown dedi ki...

Ellerinize emeklerinize saglik afiyetler olsun nefis görünüyor sevgiler canim.

nesrin dedi ki...

Ben de iyice merak ettim. Bir denemek lazim. Sevgiler...

ruken dedi ki...

ya olmaz ki amaaaaa.. canım çok çektiii :D

Yeşim dedi ki...

Akşama Özsüt'ten güllaç alınıp eve gidilecek demektir :)

Syhn dedi ki...

güllaç pek sevmiyorum ama dondurmalı güllaç fikri cezbetmiyor değil ;)

Adsız dedi ki...

Frambuaz ve güllaç.Çok hafif bir lezzet olmuştur eminim.Bu tatlıyı evde denemek lazım.benim de 3 tane civcivim var,Ufaklığa bol öpücükler,Sevgilerle...

sarkaç dedi ki...

Klasik sütlacı yiyemeyen biri olarak ben de hem Özsüt'e hem de tanıtımı yapan size teşekkür ediyorum.

#m£rv£... dedi ki...

Oyyhh :) Güllaca bayılırım. Keşke Kayseri'ye öyle bir etkinlik gelse de biz de gitsek :) Tanıtım ve paylaşım için teşekkürler :) Hoşçakalın...

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Insallah daha cok etkınlıkler olurda sohbet ımkanımız olur.Sızı fırsat buldukca toplantılarımızada beklerız.Ozsute bır daha tesekkurler.Frambuazlıya bayıldım acıkcası.Sevgıler..

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Hiç denemedim ama mutlaka deneyeceğim.
Afiyet bal şeker olsun canım
sevgiler

mintinin dünyası dedi ki...

merhabalar arkadaşım,ellerine sağlık,bloğumda ramazan lezzetleri etkinliği var.seni de davet ediyorum.5 eylüle kadar istediğinde lezzetli tariflerinle katılabilirsin.sevgiler.

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

ellerine saglik canim harika gorunuyor
degisik bi tarif olmus
bu sene bi gullac yiyemedim :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...