11 Şubat 2011 Cuma

profiterol


Bu hafta izinde olduğumu yazmıştım. Ama maalesef yeme olayını abarttım galiba :(   İznimi Akhisar'da geçirince Şirvancığımın hazırladıklarına hayır diyemedim.
Bugün harika bir profiterol yaptı. Buyrun tarife..

Malzemeler:

Hamuru için;
  • 1 su bardağı su
  • 125 gr margarin
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
Muhallebisi için;
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Çikolata sosu için;
  • 3 su bardağı süt (akıcı olması için)
  • 1 paket Dr. Oetker çikolata sosu
Yapılışı:
  • Tencereye su ve margarin konularak kaynatılır.
  • Kaynayan karışıma un ilave edilir. Sürekli karıştırılarak (2-3 dakika) kaynatılmaya devam eder.
  • Ocağın altı kapatılarak 10-15 dakika hamurun soğuması için beklenilir.
  • Hamur dinlendikten sonra 3 adet yumurta teker teker kırılarak karıştırılır. 1 yumuratayı iyice karıştırdıktan sonra diğerlerini ilave edin.
  • Burada karıştırma şekli önemli. Yumurta ilavesinden sonra hamur tekrar toplanıncaya kadar karıştırılır.
  • Hamur yine 10 dakika dinlendirilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye, tatlı kaşığı ile küçük ceviz büyüklüğünde aralıklı olarak konulur. Aralıklı olması önemli, çok kabarıyor.
  • Önceden ısıtılmış 180 C de 30-40 dakikada kontrol ederk pişirilir.
  • Vanilya hariç kalan muhallebi malzemeleri tencereye konularak pişirilir.
  • Muhallebi piştikten sonra vanilya ilave edilerek karıştırılır.
  • Pişen hamurların içine yandan şırınga ile muhallebi doldurulur. (Benim gibi hala bir şırınganız yoksa, keserek içine de koyabilirsiniz. )
  • Üzerine çikolata sosu dökülerek servis edilir. İstenirse üzerine dövülmüş antep fıstığı konulur.

Oğlum çok sevdi yengesinin profiterolünü :) Eve gidince tekrar yapılacak.
Bugün cuma..
Tatil bitti...



14 yorum:

nesrin dedi ki...

Harika, ellerinize saglik.

Unknown dedi ki...

ESER HANIMCIM ELLERİNİZE SAĞLIK ZAHMETLİ AMA ÇOK LEZZETLİ BİR TATLI.BU ARADA İGLO İZMİR'e GELİYOR TANIŞMAK İSTERİM.
SEVGİLERİMLE...

Sevdiye dedi ki...

Şirvan hanım'ın ellerine sağlık,size afiyet olsun :))

yeşim dedi ki...

afiyet şifalar olsun esercim sizlere... çok öpüyorum.sevgiler..

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

sevgili sirvanin ellerine saglik nefiss görünüyor..afiyet sekeler olsun..sevgiler

P.S dedi ki...

oh oh oh resmen ağzım sulandıııııı!!!!:)

Bocuruk dedi ki...

Eskiden ben de güzel yapanların ellerinden yerdim ama epeydir kendim de yapabiliyorum. Yengenin ellerine sağlık, sizlere de afiyetler olsun :)
Sevgilerimle...

Tümay Öztürk dedi ki...

Yapımı uzun ama yemesi kısa süren bir tatlıdır bizim evdede:) Ellerine sağlık...

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Kilo alma denen illet yakama yapışmadan önce, tam porsiyonunu yalamadan yuttuğum bir tatlıydı bu Esmacım, tek kelimeyle bayılırım. Ama artık rüyalarıma bile almıyorum mümkünse ki o gördüğünüz halimle kalabilmek için:)))Maalesef..Ellerinize sağlık ikinizin de..

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

afiyet şeker olsun! ne güzel olmuş sosu pırıl pırıl... akhisar deyince nedense hep köfte geliyor aklıma ama profiterolde bir harika:)

...Bebişlerim... dedi ki...

Hımmmm.... Güzel görünüyooor :))))

çeşnici Handan dedi ki...

Nefis olmuş ellerine sağlık canım. Hayırlı Kandiller dilerim. Sevgilerimle.

yeşim dedi ki...

FANI DUNYANIN PADISAHI DEGILIM. GONUL HIRKALARINI YAMAR GIYERIM. DOSTLARLA AGLAR, DOSTLARLA GULERIM. SIZ GÖNÜL DOSTLARIMA, IYI KANDILLER DILERIM.

MiskinKek dedi ki...

Oppss...ama ben diyetteyim :(

Bir önceki kereviz salatasına yöneltiyim kendimi iyisimi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...