Nefis bir cheesecake daha..
Önce Çikolatalı, ardından Frambuazlı...
Bugün bu güzel kekden yeme şansına sahip herkes bayıldı.
Ben yaptım diye demiyorum :) kesinlikle deneyin bu tarifi diyorum.
Malzemeler:
Tabanı için
- 1.5 paket Burçak Bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağ (60-70 gr)
- 400 gr labne peyniri
- 200 ml krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 2 çorba kaşığı un (tepeleme değil)
- 1 çorba kaşığı nişasta (tepeleme değil)
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı frambuaz
- 1 tart jöle
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı vişne suyu
- 1.5 çay bardağı su
Yapılışı:
- Tabanı için bisküvileri rondoda ufalayın.
- Tereyağını eritin ve bisküviler ile karıştırın.
- Yuvarlak yada dörtgen kabınıza (yaklaşık 24-26 cm çapında) tabanına bastırarak yayın.
- Toz şekeri,kremayı ve labne peynirini bir kaba alıp toz şeker eriyip,karışım kıvam alana kadar çırpın.
- Nişastayı,unu,vanilyayı ekleyip bir çırpma teli ile karıştırın.
- En son yumurtaları da kremaya ekleyin ve çok az daha karıştırın.
- Bisküvi tabanının üzerine döküp onceden ısıtılmış 170 - 180 derece fırında pişirin.
- Kekin çatlamaması için, en son çok çırpmamak gerekiyor.
- Kek parlaklığını kaybettiyse ve ortası sallanmıyorsa pişmiş demektir. Daha fazla pişirmeyin.
- Frambuazları blendırdan geçirin.
- Tart jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. (Jöleyi, vişne suyunu, suyu, şekeri karıştırın. Jöle eriyip, 1 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.)
- Frambuazlarla jöleyi karıştırın.
- Oda sıcaklığına gelmiş olan kekin üzerine jöleli, frambuazlı karışımı ortadan başlayarak dökün.
- Buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
14 yorum:
ellerine sağlık nefis görünüyor
Ben karışımı falan hazırladım. Ama kabım küçük geldi. Benle iletişime geçermisin.
Tel. 05385784101
Şevval Gürsaç
çok güzel olmuş
ellerine sağlık
Çok severim nefis olmuş görüntü muhteşem ellerine sağlık.
nefis görünüyor eline sağlık. mutlu haftalar...
Çook güzel gözüküyor.Ellerinize sağlık
Harika bir lezzettir bayılırım sizinde ellerinize sağlık:)sevgiler
uzun suredir yoktum buralarda,Elinize saglik,cok guzel tatlar var...
Esmoşum; görüntünün tartışılacak yanı yok, o kesin. Ancak malzemelere bakınca, insanın pastaya balıklamasına dalıp içinde yüzesi geliyor, off ki ne off yani:)) Ellerin dert görmesin güzelim benim..
Görüntü süper.Ye beni ye beni diyor.Ellerinize sağlık.Tarifinizi deneyeceğim
Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor.
Harika bir lezzet... Bayila bayila yedim. Ellerine saglik canim arkadasim.
Pınar beyaz kullansam olur mu?
Değişik bir tarifmiş. kısa zamanda sizin tarifinizide deneyeceğim
Yorum Gönder