8 Eylül 2012 Cumartesi

frambuazlı cheesecake


Nefis bir cheesecake daha..
Önce Çikolatalı, ardından Frambuazlı...
Bugün bu güzel kekden yeme şansına sahip herkes bayıldı.
Ben yaptım diye demiyorum :) kesinlikle deneyin bu tarifi diyorum.





Malzemeler:

Tabanı için
  •  1.5 paket Burçak Bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (60-70 gr)
Kreması için
  • 400 gr labne peyniri
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı un (tepeleme değil)
  • 1 çorba kaşığı nişasta (tepeleme değil)
  • 1 paket vanilya
Frambuaz Sosu:
  • 1 su bardağı frambuaz
  • 1 tart jöle
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı vişne suyu
  • 1.5 çay bardağı su

Yapılışı:
  • Tabanı için bisküvileri rondoda ufalayın.
  • Tereyağını eritin ve bisküviler ile karıştırın.
  • Yuvarlak yada dörtgen kabınıza (yaklaşık 24-26 cm çapında) tabanına bastırarak yayın.
  • Toz şekeri,kremayı ve labne peynirini bir kaba alıp toz şeker eriyip,karışım kıvam alana kadar çırpın.
  • Nişastayı,unu,vanilyayı ekleyip bir çırpma teli ile karıştırın.
  • En son yumurtaları da kremaya ekleyin ve çok az daha karıştırın.
  • Bisküvi tabanının üzerine döküp onceden ısıtılmış 170 - 180 derece fırında pişirin.
  • Kekin çatlamaması için, en son çok çırpmamak gerekiyor.
  • Kek parlaklığını kaybettiyse ve ortası sallanmıyorsa pişmiş demektir. Daha fazla pişirmeyin.
  • Frambuazları blendırdan geçirin.
  • Tart jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. (Jöleyi, vişne suyunu, suyu, şekeri karıştırın. Jöle eriyip, 1 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.)
  • Frambuazlarla jöleyi karıştırın.
  • Oda sıcaklığına gelmiş olan kekin üzerine jöleli, frambuazlı karışımı ortadan başlayarak dökün.
  • Buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
Afiyetle kalın...

14 yorum:

Lezzet sarayı dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor

Pis Kokulu Lezzetler dedi ki...

Ben karışımı falan hazırladım. Ama kabım küçük geldi. Benle iletişime geçermisin.

Tel. 05385784101
Şevval Gürsaç

Şeker Tadında dedi ki...

çok güzel olmuş
ellerine sağlık

çeşnici Handan dedi ki...

Çok severim nefis olmuş görüntü muhteşem ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

nefis görünüyor eline sağlık. mutlu haftalar...

Unknown dedi ki...

Çook güzel gözüküyor.Ellerinize sağlık

sibelyalcincom dedi ki...

Harika bir lezzettir bayılırım sizinde ellerinize sağlık:)sevgiler

Miniklerimle mutfakta ..! dedi ki...

uzun suredir yoktum buralarda,Elinize saglik,cok guzel tatlar var...

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Esmoşum; görüntünün tartışılacak yanı yok, o kesin. Ancak malzemelere bakınca, insanın pastaya balıklamasına dalıp içinde yüzesi geliyor, off ki ne off yani:)) Ellerin dert görmesin güzelim benim..

http://sanalsofram.blogspot.com/ dedi ki...

Görüntü süper.Ye beni ye beni diyor.Ellerinize sağlık.Tarifinizi deneyeceğim

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor.

Adsız dedi ki...

Harika bir lezzet... Bayila bayila yedim. Ellerine saglik canim arkadasim.

Adsız dedi ki...

Pınar beyaz kullansam olur mu?

Cheesecake tarifi dedi ki...

Değişik bir tarifmiş. kısa zamanda sizin tarifinizide deneyeceğim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...