15 Şubat 2010 Pazartesi

ıspanak kökü salatası

Ispanağın yaprağından daha çok seviyorum kökünü..
Ispanak yemeği yaparken, köklerini ayırıyorum mutlaka. Onları hemen az suda haşlayıp, bekletmeden zeytinyağ ve limonla tatlandırıyorum.
Aslında sadece ıspanak da değil, tüm sebze salatalarını mümkün olduğunca servise yakın haşlayıp hazırlıyorum. Bu şekilde hem daha lezzetli oluyor, hem de vitamin değerlerini kaybetmiyor.
Denemenizi öneririm.

4 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Üzerine bol limon off harika ellerine sağlık canım...

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Esmacığım artık vaktin oldukça yazıyorsun tarifleri eline sağlık.Sevgiler.Mine

ab-ı hayat dedi ki...

Her hafta pazar dönüşü ıspanakların köklerini yapraklarından ayırıyorum bende ama daha farklı bir yemekle değerlendirmek için ve bayılarak tüketiyoruz...Bir de senin tarifinle denemeli,ellerine sağlık...

eldivenlerim dedi ki...

hiç denememiştim;) çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...