-Epeydir yoksun. Umarım bir problem yoktur.
-Hadi artık vakit bul..
Takip edilmek, seni tanımayan insanların senin için endişelenmeleri ve seni merak etmeleri...
İlginize teşekkür ederim. Mutlu oldum..
Çok yoğun 2 hafta geçirdim. Denetim dolayısıyla işyerindeki yoğunluk, geç vakte kadar uzayan çalışma saatlerine oğlumun sınavları ve hafta sonu yaptığımız aile ziyaretleri de eklenince, bugüne geldik..
Sağlıkla...
Çocukluğumun balığı..
Hafta içi yaşanan yoğun tempodan sonra, Akhisar'da aldık soluğu..
Hafta içi yaşanan yoğun tempodan sonra, Akhisar'da aldık soluğu..
Annem hemen ' hep beraber yenilecek ' kategorisinden sazan balığını çıkardı dondurucudan :)
Köklerimin yarısının uzandığı Gölmarmara'dan geldi bu balıklar. Marmara Gölü'nde yetişen iri, kemikli, tatlı su balığı.
Çocukluğumda dayımın 70-80 cm boyundaki kocaman sazanı alıp parçalattığını, 2-3 eve paylaştırdığını hatırlıyorum. O kadar büyük yani.. Annem de hemen akşamına balıkları hazırlar, unlayıp kızartırdı. Yine öyle oldu..
Köklerimin yarısının uzandığı Gölmarmara'dan geldi bu balıklar. Marmara Gölü'nde yetişen iri, kemikli, tatlı su balığı.
Çocukluğumda dayımın 70-80 cm boyundaki kocaman sazanı alıp parçalattığını, 2-3 eve paylaştırdığını hatırlıyorum. O kadar büyük yani.. Annem de hemen akşamına balıkları hazırlar, unlayıp kızartırdı. Yine öyle oldu..
İzmir'de göremiyorum sazan balığını..Alışkın değildir İzmirli tatlı su balığına..
O, Foça'da deniz kenarında, çipura, levrek, dil balığını yer keyifle.. yanında da kalamarı ve rakısı...
Ama birgün yolunuz Gölmarmara'ya düşerse, Akpınar'a gidin mutlaka. Ağaçların altında, akan suyun kenarında afiyetle yiyin sazan balığınızı..
Kimbilir.. Kavun Karpuz Festivali'ne denk gelirsiniz belki..
Bu kez fonda çalan parça.... Elton John - Sorry Seems To Be The Hardest Word Müthiş yorum..
Ama birgün yolunuz Gölmarmara'ya düşerse, Akpınar'a gidin mutlaka. Ağaçların altında, akan suyun kenarında afiyetle yiyin sazan balığınızı..
Kimbilir.. Kavun Karpuz Festivali'ne denk gelirsiniz belki..
Bu kez fonda çalan parça.... Elton John - Sorry Seems To Be The Hardest Word Müthiş yorum..
15 yorum:
Çok şükür:)))Eline sağlık öpüyorum arkadaşım.Sevgiler....
Ellerine sağlık nefis görünüyor. banada beklerim.Sevgiler.
agzimin suyu akti
nefis eline sağlık ve hoş geldin canım
selam cok lezzetli görünüyor,anne alinden yemek dahada güzel.kiskandim bizim ailede balik cok sever.ellerinize saglik sevgiler.
Çoğu kişinin aksine sazan balığına bayılırım. Deniz balıklarından daha fazla severim. Benim de Akhisar ve Gölmarmara'da (bizim değişimizle Mermere) bağlarım, akrabalarım var. Ama orada hiç yemedim. Umarım birgün tadına bakma fırsatım olur. Çok güzel kızarmış, annenizizn ellerine sağlık.
Balık sever olarak benimde canım istedi :) gerçi daha önce hiç yemedim,ama olsun.. denizden babam çıksa denir ya o misal benimki :)afiyet olsun...
Canım,
ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
Sevilmek ve önemsenmek. Bence hak eden birisin.
Sevgiyle kal.
Esma hanim ne yalan söyliyeyim,ben de arada blogunuza bir göz atiyordum.Yogunluk artik hayatimizin bir parcasi.Buna alisip kabullenip kendimize de yine zaman ayirabilmeliyiz.
Izmirin havasindan suyundan midir?
Aile ve arkadas ortamlariniz cok hos.Imrenmemek elde degil.Sevgiler...
Ailecek yenilen yemeklerin tadi bi baska,hatiralarla dolu oluo.Afiyet olsun:)))
Ellerinize saglik.Guzel olmus
Minecim ben de öpüyorum. Açtık yine arayı..
Sevgili Sessiz Kelimeler, teşekkür ederim. Anne elinden..
Sevgili Ella, göndereyim bir tabak :)
Sevgili Hilal, hoşbuldum. Özlemişim bloğumu ..
Sevgili Emel, anne elinden ve ailece yemek...Uzun yıllar inşallah. Sevgiyle ve sağlıkla..
Sevgili Misketlimonu Mermere'ye gidersen Akpınar'a gidip sazan yemeyi unutma..
Sevgili Pelin, denizden çıkmıyor ama olsun. Seversin...
Sevgili Bülbülün Yeri, çok teşekkür ederim. Şımartıyorsun beni..
Sevgili Nesrin, ben de alıştım aslında bu tempoya. Ona göre planlıyorum herşeyi. Biraz klasik olacak ama en önemlisi sağlık...
Bloğuma ziyaretlerin ve güzel sözlerin için çok teşekkür ediyorum. Sevdiklerinle birarada olmak gibisi var mı..
Sevgili Miniğimle Mutfakta, evet gerçekten de blogda yazı yazmaya başladıktan sonra farketmeye başladım bunu. Her tarif her yemek geçmişten birşeyler çağrıştırıyor. Yemek konusunda çok fazla döktüremesem de, eskileri hatırlamak bugünü yazmak mutlu ediyor beni..
Sevgili Mutfak Dili, teşekkür ederim. Denemenizi öneririm.
Sevgiler..
Ben de senin durumdayım bu aralar ama işi sporla halletmeye çalışıyorum, boğazımdan daha az kesip daha çok hareket ederek. Yetmiyor ya... Hepimize bol şans!
(Bu şarkıyı da çok severim, özlemişim Elton John'un sesini.)
Bu gelişimle birlikte 'tavada sazan balığı'nızı dördüncü ziyaretim. Ve sonunda mesajımı bırakıyorum.
Evet, sazanlar ve sazan balığı konusunda neler yazmazdım ki, azıcık tanışmışlığımız olsaydı. Korktum, ürktüm, çekindim. Ziyaretimi dörtlemelerim o yüzdendir.
Yapım bu, ruhunda espiri olan her bir şey ilgimi çeker. Özellikle yemeğinizin ismi sazan olması ve aynı yemeğin birkaç kez tanıtımının yapılmış olmasına takıldım. Hoşuma gitti, nasıl gitmez ki.
Sazan balığının tavasını ve daha çok çorbasını severim. Bu balığın lezzetini ancak, göl ve nehir kenarlarında yaşayanlar bilir.
Olsun, sazanınız donmuşta olsa yenilesi bir balık. Ayrıca yazmama vesile oldu, ne güzel. Ailenizle sağlıklı ve mutlu nice taze sazanlar yemeniz dileğimle.
İyi ki yorum bırakmışsınız..
Keşke patlatsaydınız şöyle sazanlı bir espri. Aslında benim de yazıyı hazırlarken esprisini yapmak vardı aklımda. Ama sonra çıkmış gitmiş. Siz yazınca geldi aklıma..
Dondurcudan değil de tazesi olsaydı, kesinlikle çok daha iyiydi. Ama napalım hiç olmamasından da, işe yarıyor yine dondurucu..
Ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için teşekkürler..
Yorum Gönder