20 Nisan 2010 Salı

az yağda hamsi

Ümit Abla balıkları unutmadım ..
Unutur muyum .. Üstelik tadı da damağımda ..

Balıkları yağda kızartacağız sanmıştım .. Bol yağda ..
Ümit Abla tavaya cok az yağ koydu. Hamsileri fotoğraftaki gibi sıraladı ..
Bir tarafları pişince düz bir tabak yardımı ile ters çevirdi ..
Aaa ne kadar kolay ve hafif .. Sevdim bu işi ..
Hemen fotograf makinesiyle 15 dakika önce tanıştığım Ümit Ablanın tepesine dikildim ..


Yeşim'in mutfağında tanıştık bu güzel insanla ...
Sevgili Arkadaşım, hemen pişirmesi için balıkları tutuşturdu komşusunun eline .. Bana 'hadi irmik tatlısı yapalım' deyip, malzemeleri önüme koyduğu gibi:))

Olmaz ki .. misafir bu kadar da çalıştırılmaz ki ..

22 yorum:

Emel Kurt dedi ki...

selam balik lar harika görünüyor.resmen canim cekti gece gece,ellerinize saglik.
üst fotograftaki taslari begendigini yazmissin,kizim beyza ingiltere seyaharinde sahilde cekmis bu fotografi bende cok begendim.Beyza fotograf cekmege merakli (babasina cekmis)bizde ailece destekliyoruz bu hobisini,bu fotografi da bana ve buloguma armagan etti.blogumu her actigimda bu taslari görmek bana cocuklarimi hatirlatiyor:))sevgiler.

Minigimle mutfakta ..! dedi ki...

Baliklar tam yemelik gorunuolar,bol salatayla:)))

pelince dedi ki...

Balıklar az yağda daha güzel pişiyor,yanında da bol yeşillik tamamdır.. ama helvada olsa hani fena olmaz:))
afiyet olsun...

Eylem dedi ki...

balıkları çevirmek için özel kapak yapmışlar bende geçen gün gördüm.ellerine saglık.

NiLaY dedi ki...

balığın kokusu burnuma geldi :)) süper görünüyorlar, sıraya dizilmiş :)

NiLaY dedi ki...

balığın kokusu burnuma geldi :)) süper görünüyorlar, sıraya dizilmiş :)

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Sevili Ümit hanımın ellerine sağlık. Harika olmuş. Sizlere de afiyet bal şeker olsun
Sevgiler

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

Merhaba, bana mal adresiniz gerekli:)İzmir buluşması için mail zincirine ekleyeceğim ama adrese ulaşamadım.Bana yazabilirseniz memnun olurum.
figenkaravas@gmail.com

sevgiler,

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerinize saglik hamsi nefis görünüyor afiyetler olsun.

yeşim dedi ki...

eh esmoş .......
bu duruma kısaca "işi bilcen işe gitmiycen" diyebiliriz.
Neyse arkadaşım sana bir daha bir şey yaptırırken beni şikayet etmiyeceğine dair sözleşme imzalatacağım.
Hepinizin ellerine sağlık her şey çok güzeldi.
-yeşim-

Vakit Buldukça - EsEr dedi ki...

yine zevkle yaparım.. ama yine şikayet ederim :)
bak salonun koltuk ve dolaplarının yerini değiştirttiğinden, hiç bahsetmiyorum bile :))))))

Tümay dedi ki...

Bir Rize'li olarak zaten hamsi delisiyimdir. Görünce çok hoşuma gitti. Ümit Hanım'ın ellerine sağlık. Yiyen herkese afiyet olsun:) Sevgiler...

Pembe Tatlar dedi ki...

Bende hep bu şekilde yaparım hamsi tava:))

Afiyetler olsun...

Betül KÖROĞLU dedi ki...

bende bu şekilde pişiriirm balıkları. annemden öğrenmiştim.

nefis görünüyorlar ellerinize sağlık..

sevgiler

Serap dedi ki...

Merhaba,
Bende balık tavası diye bir tava almıştım, kapak tavanın dibine oturuyor ve çevirme işi çok kolay oluyor. Gerçekten çok hafif ve sağlıklı bence, çok da güzel resimlemişsiniz. Ellerinize ve emeklerinize sağlık...

Tijen dedi ki...

Hamsi yemeyi özledim ben! (Çin'den sarımsak ithal edilmesi olayı yeni değil maalesef, kaç yıldır var! Şu kocaman, beyaz, hafiften yassı, iri dişli sarımsaklar Çin'den gelenler)

annemineli dedi ki...

Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgilerrrrr....

yildiz dedi ki...

Seneler oldu hamsi yemeyeli.Afiyetler olsun efendim...

Kevser dedi ki...

Canim,
bu pisirme yöntemi tam Karadeniz usulü olmus, hamsi buralarda olsa da yesek valla, sanki kokusu burnuma kadar geldi, sizlerede afiyetler olsun diyorum.

Sevgilerimle

Yemekbahane dedi ki...

yanına da bolca salata... tadından yenmez

sevgiler,
müge

kizilciksurubu dedi ki...

Cok lezzetli görünüyorlar, ellerinize saglik. Sevgiler.

dokuzuncubulut dedi ki...

Elimi uzatıp alasım geldi. Ne kadar lezzetli gözüküyorlar.
Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu