MİDYE DOLMA GİBİ..
İlk kez yaptım.. Şu enginardaki yaprak sıyırma olayını sevdim ben. Arasına bol limonlu pirinç de girince, Sevil Abla'nın dediği gibi midye dolma gibi oldu hakikaten..
Malzemeler:
- 4 orta boy enginar
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet taze soğan
- 1 demet dere otu
- tuz
- 1 limon
- zeytinyağı
Yapılışı:
- 1 su bardağı pirinci kabarttım.
- Enginarların dış yapraklarını, beyazlar kısımları ortaya çıkana kadar attım.
- Enginarları tersinden bankoya vurarak, yapraklarını açmaya çalıştım.
- İyice yıkadım. Tüylerini almadım ortasından. En içteki küçücük yapraklar onları kapatıyor.
- Kabarttığım pirince 1/2 limon suyu, doğranmış bol dereotu ve taze soğanları ilave ettim.
- Tuz ve az karabiber koydum.
- Enginarların yaprakları arasına bu karışımı koyup, yayvan bir tencereye sıraladım.
- 1,5- 2 bardak kadar sıcak su ilave ettim. (Enginarı diğer sebze yemekleri aksine bol suyla yapıyorum.)
- Üzerine 1/2 limon suyunu da (hatta fazlasını) ekleyip, ocağa koydum.
- Arada suyunu pirincin üzerine dökerek pişirdim.
Yenilişi:
Eğer pirinçler pişmezse deyip çok pişirdeyseniz, enginarı dikkatlice tabağınıza alın. Zira yaprakları ayrılabiliyor:))- Suyundan da almayı unutmayın.
- Yapraklarını pirinçlerle bir sıyırarak yiyin.
- Yapraklar bitince....
- Ortaya hazine çıkıyor. Kalan en küçük yaprakları da alın hatta yiyin..
- Tüylü kısmı ayırıp, kalbe ulaşın..
- Afiyet olsun...
15 yorum:
Canım,
ellerine sağlık. Çok güzel bir görüntü.
Sevgiyle kal.
ooohhh
gül gibi açmış dolma ..
Bu şeklini çok seviyorum ..
Ellerine sağlık
üzerine limon sıkıp sıkıp yiyin gari..
Afiyetler olsun........
Hoş geldin eline sağlık. Minecim de yapmıştı geçenlerde:)sevgiler
Tekrar blogcu buluşması olacak şeker
bayramdan sonra sonbaharda düşünüyoruz....
Eline sağlık arkadaşım . Benim bu mevsim favorilerimden..Sevgiler...
Ayy son günlerde sıkça rastlıyorum bende merak ettim ellerine sağlık canım...
Canım ya, senin tarifi görünce bana Tire'den arkadaşımın yolladığı enginarların derin dondurucumda beklediğini hatırladım hafta sonu bende deneyim bunu .Eline sağlık sevgiler , iyi hafta sonları..
Ben bu ara alengirli yemeklerle uğraşmaya fırsat bulamıyorum pek ama neyse ki bir komşumuz yaptığı enginar dolmasından göndermiş geçen gün, aman ne keyifle yedik anlatamam!
Merhabaaaa:) Bir süredir yoktun. Öncelikle hoş geldin ve süper geldin:)Anlaşıldı bir enginar olayına girmeden olmayacak benim içinde:) Ellerine sağlık nefis duruyor:) Sevgiler...
şimdiye kadar hiç pişirmediğim enginarı bu tarifle denemek istiyorum en kısa zamanda ...
sevgiler...
Ellerine saglik canim,cok nefis olmus...
Sevgiler
Enginarın içine bezelye ve havuç koyduğunda süper oluyor. Enginarın etli bölümünün üzerine bezelye-havuç- bol yeşillik ve mis gibi ege zeytinyağı.Bunu da denemelisin. Limon yerine portakal da hoş bir tat veriyor. Alternatif;) (Şeftemizi de yaptık hadi hayırlısı) öpüldün
Eline sağlık,bu şekilde hiç denemedim.Cesaret edip denemek istiyorum.İzleyicim olduğun içinde teşekkür ederim,yeni gördüm.Sevgiler...
♥Olá, amiga!
♥ Para você... com carinho... ♥
♥
Quem tem o abraço mais apertado...
mais carinhoso...
e um amor tão grande... tão grande,
que apaga qualquer desamor? ♥
♥
♥ Feliz Dia das Mães!!!
♥
Um ótimo fim de semana!♥
Beijinhos carinhosos.
Itabira - Brasil ♥
Bayagi degisik gorunuyor eminim cokta lezzetlidir...
Ellerine saglik...
Sevgiler...
Yorum Gönder