26 Temmuz 2012 Perşembe

vişneli tart


Çilekli tartı bloğumda gören Ilgın, kesinlikle bundan istediği söyledi.
Geçtiğimiz cuma Yeşim ile birlikte çilek bulabilme umuduyla Gümüldür Pazarı'na gitsek de, maalesef elimiz boş döndük eve. Aslında boş dönmedik. Telefonda Ilgın'ın onayını alıp, tartı vişneliye çevirdik.
Çok da güzel oldu.. Mayhoş tadıyla yiyenlerden de tam puan aldı.

Malzemeler:

Hamuru için;

  • 1 yumurta
  • 1 küçük fincan süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı çiçek yağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un
Kreması için;
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti + 1/2 su bardağı soğuk süt
Üzeri için;
  • 300-400 gr vişne
  • Tart jöle (2 yemek kaşığı şeker+2.5 çay bardağı su)


Yapılışı:
  • Yumurta ve şekeri iyice karıştırın. Diğer hamur malzemelerini de sırayla ilave edip, yoğurun.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edip, 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Tart kabına iyice yayın. 5-6 yerinden çatalla delin.
  • Önceden 175 C'ye ısıtılan fırında üstü pembeleşinceye kadar 20 dakika pişirin.
  • Bir tencereye yumurta sarısı mısır nişastası, şeker ve sütü koyarak iyice karıştırın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Ateşten alınca vanilya ekleyip, karıştırın.
  • Krem şantiyi soğuk sütle kıvam alıncaya kadar çırpın.
  • Muhallebiye ilave edip mikserle 2-3 dakika daha çırpın.
  • Kremayı tartın üzerine yayın ve düzeltin.
  • Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, ikiye bölün. Vişneleriniz küçükse bölmeden de koyabilirsiniz.
  • Kremanın üzerine en dıştan başlayarak sıralayın. Kayma olmaması için tartın merkezini önceden belirleyin.
  • Dr.Oetker tart jöleyi tarifine göre hazırlayıp, vişnelerin üzerine sürün yada dökün.
  • Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.
Ben bu kez daha yoğun jöleli yaptım. Ama isterseniz sadece meyveleri canlı ve parlak tutmak için jöleyi daha az kullanabilirsiniz. Jöle fazla donmadan fırçayla üzerine sürmek en iyisi..

Afiyetle kalın..

13 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

tablo gibi

muhabbetsofrasi dedi ki...

ohh miss

eline sağlık

pembe kekik dedi ki...

Çilekliyi aratmamış.Ellerine sağlık. Sevgiler.

mine dedi ki...

çok güzel gözüküyor deneme listeme aldım bile ellerine sağlık

tarih84 dedi ki...

çok çok güzel görünüyor nefissss

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

bakıp kalmasam,
sadece alıp gitsem :)

nohut oda dedi ki...

nasıl guzel gozukuor daha cok vakıt bulun ınsallah :))

sarımutfak-hande dedi ki...

çok güzel olmuş ellerine sağlık canım renk süper:))

Unknown dedi ki...

cok güzel görünüyor ellerinize sağlık..

nergis mevsimi dedi ki...

Ekşi tadı ile çilekli tarttan daha güzel olmuştur :)

Adsız dedi ki...

Hala en sevdiğim tatlıı :) Çok güzel gözüküyor .. Bende istiyorummm :)

Esma Ercengiz dedi ki...

Çok teşekkürler..
Selincim söz sana da yapacağım gelince.

Şükran dedi ki...

blogunuzu yeni keşfettim,çok leziz pratik tarifleriniz var,deneyeceğim.Elinize kolunuza sağlık:-))Takibimdesiniz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...