Tek başına biraz tatsız bulduğum tavuğun göğüs etine, beşamel sosun çok yakıştığını düşünüyorum. Bir de et yemeklerinde çok sevdiğim mantar da içine girince nefis bir tavuk yemeği ortaya çıkıyor. Bana göre tabii.
Malzemeler:
Malzemeleri yazmaya başlayınca farkettim ki ben bu yemeği tamamen göz kararı yapıyormuşum:) Yine de miktar vermeye çalışacağım.
- Tavuk göğsü (Küçük tabaklarda satılan 3-4 parçalı olanları baz alalım)
- 1/2 kg mantar
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1-1,5 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı kadar süt
- Üzerine tulum rendesi(yoksa kaşar da olabilir)
- Tavuk etlerini yıkayıp, suda haşlıyorum.
- Pişen tavuk etlerini parçalayarak fırın tepsisine koyuyorum. Etleri tiftmiyorum. Sadece incelterek iri parçalara ayırmaya çalışıyorum.
- Tavaya terayağını koyup un ile kavuruyorum.
- Biraz kavrulduktan sonra, sütü ilave ediyorum.
- Sürekli karıştırarak pütürsüz bir kıvam almasını sağlıyorum.
- Daha sonra tavuk suyu ilave ediyorum. Tahmini 1 yada 1,5 su bardağı sanırım. Yani epeyce sulu kıvamlı bir muhallebi oluyor.
- Genelde aceleyle yaptığımdan topaklar kalıyor, bunun için de her zaman ki gibi el blenderı kullanarak pütürsüz kıvamı yakalıyorum.
- Mantarları yıkayıp doğruyorum. Onlarıda fırın tepsisine koyup, tavukların arasına karışmasını sağlıyorum.
- Üzerine beşamel sosu döküyorum.
- Ve üzerine peynir rendesi. (Çok fazla abartmayın peynir miktarını)
- Beşamel sosa pişirirken tuz koyuyoruz tabii:))
- Önce 200 C'ye ısıtılmış fırına koyuyorum. Bir süre sonra 180 C'ye düşürüp, üzeri kızarıncaya kadar pişiriyorum.
Beşamel sosun topaklanmaması için, erimiş terayağ ve una yavaş yavaş sıcak süt ilave edin. Isıtmadan pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Sonra ocak üstüne alarak ve çırpma teliyle karıştırarak kıvamlaştırın.
8 yorum:
Tavuğu leziz hale getirir böyel güzel katışlar benim gibi tavuğu çok sevmeyenlere de iyi oluyor.
ellerinize sağlık.
Bazen ufak dokunuşlar da, yemeğin tadını değiştirebiliyor. Bir baharat, bir sarımsak ya da bir sos lezzetine lezzet katıyor...
Teşekkür ederim ilginize..
Ben de tavuk etini böyle beşamel sosuyla seviyorum.Bir de susamlı kızartmasını .Eline sağlık.
Susamlı tavuğu dışarıda yiyorum ama evde hiç denemedim. Yakın zamanda yapacağım. Murat Ege de sever belki...
Sevgiler.
buna benzer bir tarifi bende daha önce denemiştim tavukla beşamel sos dediğin gibi çok yakışıyor....
ellerine sağlık
Sevgili Kirazdünyası, bu tarif bana tavuğu sevdirdi. İlgine teşekkürler..
Bu güzel tariflerinizle etkinliğime katılır mısınız? Sevgilerimle..
ETKİNLİĞİME BUYRUN…
DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN
HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİ BAŞLIYOOOR!!
http://hobidunyam.womanforum.net tarafından düzenlenen
yemek etkinliklerinin TAVUK YEMEKLERI*11* "
Etkinliği
25 -Şubat 15- Mart-2011 tarihleri arasında HOBİ DÜNYAM .WOMENFORUM.NET ve http://papatya68.blogspot.com/ tarafından düzenlenen yemek etkinlikleri "11" ‘’Tavuk Yemekleri’’ Etkinliğine ben http:// yelpazesu.blogspot.com ev
sahipliği yapacağım.Beni yalnız bırakmazsanız sevinirim arkadaşlar.Siteniz olsun olmasın paylaşmak istediğiniz değerli tariflerinizi bekliyorum. Bunun için yapmanız gerekenler:
Siteniz varsa; Sitenizde tarifinizi yayınlıyorsunuz,benim linkimi verip hobidünyam yemek etkinliği için olduğunu belirtiyorsunuz ve bana yorum bırakarak yada mail atarak haber
veriyorsunuz işte bu kadar Siteniz yoksa; yelpaze41@gmail.com adresime mail atıyorsunuz,isminizle
yayınlıyorum.İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.
Ayrıca bu davetiyeyi ulaştırabildiğim,ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir.Davetiyeyi ulaştıramadığım arkadaşlarım lütfen şimdiden kusuruma
bakmasınlar.Katılımlarınızı bekliyorum..
Şimdiden katılımcı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.SEVGİLER:::
GÜZEL PAYLAŞIMLARLA BULUŞMAK ÜZERE... NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler
ben tavuk ve mantar uyumuna daima bayılmışımdır.beşamel soslu denemedim,ama evde aylardır paketinde bekleyen beşamel sosumuda bu şekilde degerlendirip denemek istiyorum.ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor.
Yorum Gönder