Ama eşimle benim için yanında salata ile bir ana yemek.
Yapılışı da son derece kolay..
Malzemeler:
- 500 gr mantar
- küçük boy garnitür (Havuç, patates, bezelye)
- tereyağ
- kaşar peyniri
Yapılışı:
- Mantarları yıkadıktan sonra, ince ince dilimledim.
- Garnitürü süzgeçte sudan geçirdim.
- Fırın kabına bir sıra mantar bir sıra sebzeler şeklinde yerleştirdim.
- Üzerine bolca kaşar rendesi ve üzerine yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar tereyağı koydum.
- Su koymaya gerek yok. Mantar suyunu salıyor.
- 180 C de ki fırında yaklaşık 40 dakika pişirdim.
Bu yemeği geliştirmek mümkün tabii.. Benim çok pratik bulduğum hazır garnitürler dışında, farklı sebzelerle de yapılabilir. Havuç yanında kabak dilimleri ve biraz krema ilavesi ile de ayrı bir lezzete kavuşacaktır.
15 yorum:
Merhaba, hem cok pratik hem de cok lezzetli gorunuyor. Sevgiler
Et yemekleriyle de servis edilebilir..
Benden de sevgiler..
çok pratik bir ara sıcak,ellerine sağlık...
Hmmmm,mantari cig bile yiyen biri olarak bu lezzet harika....
Kirazdünyası, pratik olduğu kadar sofrada göz dolduran da bir yemek :) Afiyet olsun..
Yıldız, mantarı bir kez bir salatada çiğ olarak yemiştim. Fena değil :)
İlginize teşekkürler..
Bana çok uygun kısa sürede ve herşey hazır harika.... AYNUR
harika görünüyor bencede yanında salatayla ana yemek olur bu ellerine sağlık
Aynurcum bizim gibi çalışan bayanlar için ideal.
Sevgili Hande, ilk fırsatta deneyin derim.
Tarifiniz ve görüntüsü enfes mi? enfes. Ellerinize sağlık.
Oo gerçekten çok lezzetli gözüküyor ellerinize sağlık mutlu pazarlar...
Çok pratik tesekkurler ayrıca yaratıcı
Sevgili Klasik Tatlar, Pembe Tatlar ve Denise ilginize çok teşekkür ederim. Sevgiler..
Ellerinize sağlık.Sebzeleri çok seven ben için harika bir tarif.Banada beklerim.
SEVGİLER.
http://arzucev.blogcu.com
Afiyet olsun. Sevgiler..
Yorum Gönder