26 Ekim 2009 Pazartesi

fırında çipura

EN KOLAY VE EN TEMİZ BALIK TARİFİ
Gerçekten de öyle..
  • Temizlenmiş balıklar evde tekrar güzelce yıkanır.
  • Tepsiye alüminyum folyo serilir. (Tepsiyi yıkamak da kolay olmalı.)
  • Balıklar tepsiye sıralanır. Üzerlerine çok az zeytinyağı sürülür. Biraz da tuz.
  • Orta boy balık için 200 C'lik fırında tam 20 dakika...(işin püf noktası burası bence...)

Balıklar fırında pişerken salatanızı yapıp, masanızı hazırlıyorsunuz. Toplam 30 dakikada yemeğe başlayabilirsiniz...

Her seferinde, bunu haftada bir yapmalıyım diyorum. Neden yapamıyorum anlamadım....

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım ellerine sağlık enfes görünüyor...

Canan dedi ki...

Balık çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık canım.

Öpüldün,
Canan

Tuğba dedi ki...

Hayatım balık çok güzel... Yanına da bir salata ile gayet hafif bir yemek. Üstüne tatlı yememek lazım ama deil mi? Yoksa pilates eğitmenin daha çok kızacak sana.

Adsız dedi ki...

Halacım benim en sevdiğim balığı yapmışsın ellerine sağlık bize gelince yapalım.

Selin

EsEr dedi ki...

Adsız, Canan çok teşekkürler..

Tuğbacım haklısın tatlı falan yok...

Selincim, en kısa zamanda sana da yaparım.
Öptüm seni..

SERAP dedi ki...

Haftada 2 kez yenen balik bizim evde hep böyle piser.
Ben yanliz firinin en altina folyo yayiyorum.Sonrada izgaraya yaglanmis baliklari diziyorum böylece baliktan akan su folyoda birikiyor.
Baliklar firindan cikinca folyoyu cikarip atiyorum.Tabiki firinda tertemiz....Ayrica kokuda olmuyor.....
Sevgiler

Müge dedi ki...

Çok önemli soru;
Ev ve fırın kokuyormu?

Bende cok yapmak istiyorum bu sekilde ne zamandır canım istiyor ama esim izin vermiyor, evden belki bir haftada ama fırından koku bir daha asla çıkmaz artık balık fırını olarak kullanırsın, fırınını diye :(

Ne diyorsunuz bu konuda?

Şimdiden teşekkürler:)

EsEr dedi ki...

Sevgili Müge Hanım, balık pişerken ev biraz kokuyor tabii.. Ama aç olduğumuz için o koku mis gibi geliyor:) Yemekten sonra havalandırınca da birşey kalmıyor.
Açıkçası fırın da hiç rahatsız etmedi beni. Hem ki ben birşey akmadıktan sonra fırının içini öyle sık sık silmiyorum .. Bazen fırın ısındığında bir önceki kokuyu alsan da hemen kayboluyor. Birsonraki yemeğimde hiç balık kokusu almadım:)
İlginize teşekkürler. Destan yazmışım ama:)
Sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu