27 Şubat 2011 Pazar

kuskus salatası


Arasıra bu bloğa giriyorsanız, benim salata ve meze tarzı yemekleri ne kadar sevdiğimi farketmişsinizdir. Kuru domates, sarımsak, ceviz, mantar, kırmızı pul biber benim olmazsa olmazlarım...
Kuskus salatası da  önce kuskus pilavı olarak pişirilmiş olup, sonra içine resimde gördüğünüz malzemeler karıştırılmıştır.

Yapılışı:
  • 1 su bardağı kuskusu tuzlu suda haşlayıp, süzün.
  • İçine maydanoz, havuç, salatalık turşusu, kuru domates vs. ilave edin.
  • Limon, nar ekşisi, zeytinyağ, tuz, pul biber ile tatlandırın.



24 Şubat 2011 Perşembe

yoğurtlu ıspanak havuç pancar üçlemesi

Uzun bir isim oldu..
Yoğurtlu havucu çok sık yaparım. Pancar ve ıspanağı bu şekliyle ilk  kez deniyorum. Tahmin ettiğim gibi, nefis lezzetler ortaya çıktı. Hepsini bir araya getirip farklı sunumlar elde ettim. Yemek masalarını süsleyecek albenili tabaklar oldu herbiri.

Malzemeler:
  • 2-3 adet pancar
  • 4-5 adet havuç
  • 1 demet ıspanak
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 su bardağı kadar süzme yoğurt
  • 1'er tatlı kaşığı mayonez (istenirse)
Yapılışı:
  • Pancarı haşlayıp, kabuklarını soyun.
  • Pancarları rondodan geçirin. Yada rendeleyin . ( ne kadar küçük parçalara ayrılırsa, daha güzel oluyor.)
  • Havuçları da aynı şekilde parçalayın.  Az miktarda zeytinyağ ile tavaya koyup biraz kavurun.
  • Ispanakları da çiğden aynı şekilde parçalayıp, yine zeytinyağında biraz kavurun.
  • Herbirini ayrı tabaklara alıp, üzerine koyu kıvamli bir karışım elde edecek kadar süzme yoğurt ve ezilmiş sarımsak ilave edin. (Herbirine 2-3 yemek kaşığı gibi)
  • Arzunuza göre acı biber, tuz veya ceviz ilave ederek tadlandırın.
  • Gözünüze hoş gelen şekillerde sunun.

22 Şubat 2011 Salı

çikolatalı kolay pasta


Kolay Pasta...
Oğlumun pasta tercihi tamamen çikolatalı olan pastalar. Muz bile istemiyor içinde. Severek yiyor, istediği tarzda olursa.
Bu kez evde hızlı bir pasta yapmak istedim. Hazır pasta tabanı kullandım. Krema olarak da Sevgili Müge'nin krema dosyasından kakaolu pastacı kremasını seçtim.

Kek:
  • Kakaolu hazır pasta tabanı
Krema:
  • 3 Su Bardağı Süt
  • 2 Çay Bardağı Şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
  • 2 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 paket kakaolu krem şanti
  • Çikolatalı pasta süsleri
Yapılışı:
  • Önce yumurta sarılarını tencereye alıp, çırpın.
  • Sırayla sütü ve diğerlerini ilave edin. (krem şanti hariç)
  • Orta ateşte sürekli çırparak pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca ateşten alın.
  • Soğuyunca içine 1 paket kakaolu krem şantiyi toz halde ilave ederek 1-2 dakika mikserle çırpın.
  • Pasta tabanını yarım çay bardağı süt ile ıslatın.
  • Kremayı üzerine yayın.
  • Diğer parça keki üzerine kapatıp, tekrar süt ile ıslatın.
  • Kalan kremayı üzerine sürün.
  • Üzerini arzunuza göre süsleyin.

17 Şubat 2011 Perşembe

kuru domatesli mantarlı makarna

 
Dolaptaki mantarlar, mantarlı pazı kavurma için bekliyordu aslında. 2 gündür işten geç çıkınca pazı almaya gidemedim. Ben de kavurup makarnaya karıştırdım. Nefis oldu..

Malzemeler:
  • 1 paket makarna ( ya da daha az)
  • 6-7 diş sarımsak
  • 7-8 adet kuru domates
  • 1 paket mantar (400 gr. kadar)
  • kekik, tuz, toz kırmızı biber
  • tulum peyniri (üzerine)
Yapılışı:
  • Makarnaları büyükçe bir tencerede kaynayan suya ilave ederek, kaynamaya bıraktım.
  • 6-7 diş sarımsağı doğrayıp zeytinyağ ile birlikte tavaya koyup biraz kavurdum.
  • Doğranmış mantarları ilave edip, yüksek ateşte karıştırarak kavurdum. Altını kısarak pişmeye bıraktım.
  • Diğer tarafta 7-8 adet kuru domatesi sıcak suda 5 dakika bıraktım.
  • Biraz yumuşayan domatesleri birkaç kez yıkayıp tuzunu akıttım.
  • Domatesleri suyu çekilen mantarların içine ilave ederek, 1-2 dakika daha kavurdum.
  • Daha sonra haşlanıp, süzülmüş makarna ile karıştırdım.
  • Tabağa alıp üzerine ince kıyılmış tulum peyniri ile servis yaptım.

Eşim daha kapıdan girerken, kavrulmuş sarımsak kokusunu aldı, ve merakla mutfağa geldi. Sarımsak nasıl da lezzet veriyor yemeklere.
Sevgiler..

havuçlu lahana salatası


Lahana sarması yapacağım zaman, lahanadan mutlaka ayırırım salata için. Daha doğrusu salata yapmak için lahana alır, kalanını da :) sarma yaparım.
Salata için lahanaları ince ince kıyıp, bir tane de havuç rendeledim içine. Maydanoz ile süsleyip servis yaptım. 
Salatalar içinde yerini bulsun istedim :)




11 Şubat 2011 Cuma

profiterol


Bu hafta izinde olduğumu yazmıştım. Ama maalesef yeme olayını abarttım galiba :(   İznimi Akhisar'da geçirince Şirvancığımın hazırladıklarına hayır diyemedim.
Bugün harika bir profiterol yaptı. Buyrun tarife..

Malzemeler:

Hamuru için;
  • 1 su bardağı su
  • 125 gr margarin
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
Muhallebisi için;
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Çikolata sosu için;
  • 3 su bardağı süt (akıcı olması için)
  • 1 paket Dr. Oetker çikolata sosu
Yapılışı:
  • Tencereye su ve margarin konularak kaynatılır.
  • Kaynayan karışıma un ilave edilir. Sürekli karıştırılarak (2-3 dakika) kaynatılmaya devam eder.
  • Ocağın altı kapatılarak 10-15 dakika hamurun soğuması için beklenilir.
  • Hamur dinlendikten sonra 3 adet yumurta teker teker kırılarak karıştırılır. 1 yumuratayı iyice karıştırdıktan sonra diğerlerini ilave edin.
  • Burada karıştırma şekli önemli. Yumurta ilavesinden sonra hamur tekrar toplanıncaya kadar karıştırılır.
  • Hamur yine 10 dakika dinlendirilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye, tatlı kaşığı ile küçük ceviz büyüklüğünde aralıklı olarak konulur. Aralıklı olması önemli, çok kabarıyor.
  • Önceden ısıtılmış 180 C de 30-40 dakikada kontrol ederk pişirilir.
  • Vanilya hariç kalan muhallebi malzemeleri tencereye konularak pişirilir.
  • Muhallebi piştikten sonra vanilya ilave edilerek karıştırılır.
  • Pişen hamurların içine yandan şırınga ile muhallebi doldurulur. (Benim gibi hala bir şırınganız yoksa, keserek içine de koyabilirsiniz. )
  • Üzerine çikolata sosu dökülerek servis edilir. İstenirse üzerine dövülmüş antep fıstığı konulur.

Oğlum çok sevdi yengesinin profiterolünü :) Eve gidince tekrar yapılacak.
Bugün cuma..
Tatil bitti...



10 Şubat 2011 Perşembe

yoğurtlu kereviz


Kerevizden gidiyorum bugünlerde.
Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm bir salataydı. Çiğ kereviz ileyapılan bu salatada, sarımsaklı yoğurt kerevizin kokusunu bastırdı. Yeşil elma ilavesi de mayhoş bir tat bıraktı.

Malzemeler:
  • 2 adet kereviz
  • Yarım yeşil elma
  • Süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı ceviz
  • dereotu
Yapılışı:
  • Kerevizlerin kabuklarını soyup, rendeleyin. Kerevizler çok çabuk karardığından, yoğurdun içine rendeleyip arada karıştırmanız gerekiyor.
  • Üzerine sarımsağı ve elmayı rendeleyin.
  • Tuz, dövülmüş ceviz ilave edin.
  • Servis tabağına koyup, üzerine biraz zeytinyağ gezdirin. Dereotu ile servis yapın.
Bu hafta evde olunca televizyonda sabah programlarına göz attım. Baktım ki tüm kanallar ev hanımlarını sağlık konusunda epeyce bir bilinçlendiriyor. İyi güzel de bu konuda da yine aşırıya kaçılmış diye düşünüyorum. Herkes  her konuda uzman olmuş maşallah !...
Kanalların birinde bir bitki profesörü önüne otları dizmiş anlatıyordu. Bu arada kerevizin çiğ olarak daha faydalı olduğunu da belirtti.
Eee tamam öyleyse.. bundan böyle kereviz salatası daha sık yapılacak..
Sevgiler..

8 Şubat 2011 Salı

portakallı kereviz

Bir kereviz bu kadar mı lezzetli olur..
Bir izin gününde.. Akhisar'da.. ve bir de anne elinden olursa nefis olur nefis..
Öğle yemeğimdi kendileri :)


Malzemeler:
  • 1 kg kereviz
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates (dondurucudan)
  • 1 adet portakal
  • 1 çay bardağından  biraz eksik zeytinyağ (isteğinize göre)
Yapılışı:
  • Tencereye konulan zeytinyağ üzerine, soğan, domates  ve kereviz sırayla konulur.
  • Biraz kavrulduktan sonra, 1 su bardağı kadar  su ilave edilir. (Mümkün olduğu kadar az koyuyorum suyunu.)
  • Tuzu ilave edilip, kereviz yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Ocağın altını kapatınca, 1 portakalın suyunu sıkıp ilave edin.
Ayvalı Kereviz tarifi için tık tık..

6 Şubat 2011 Pazar

börülce piyazı


Tazesini, kurusunu çok severim demiştim, Zeytinyağlı Börülce tarifi verirken. Börülce Piyazı da uzun zamandır yayınlanmayı bekliyordu.

Malzemeler:
  • 2 su bardağı haşlanmış kuru börülce
  • Maydanoz, dereotu, taze soğan
  • Sıcak suda bekletilmiş kuru domates
  • Pulbiber, tuz
  • Limon, nar ekşisi, zeytinyağı
Hepsini karıştırıp, servis edin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu