Nefis bir tat..
Sanırım daha çok Egelilerin bildiği bir lezzet.. Şimdi de tam zamanı..
Denizde değil, ama deniz sularının gelgit yaptığı yerlerde yetişiyormuş. O yüzden tuzlu.. Ama sonbahara kadar rengi kırmızıya döner ve içerdiği tuz oranı artarmış.
Hazırlanışı:
- Zaten tuzlu olduğundan, haşlarken suyuna tuz konulmuyor.
- Yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Yumuşayınca sudan alıp, soğuk suyun içine atın ki yeşil kalsın rengi.
- Kılçıkları var bu bitkinin. Haşladıktan sonra onları sıyırarak alın.
- Daha sonra sarımsak, limon ve zeytinyağ ile hazırladığınız sosu üzerine dökün..
Ben sarımsaklı yoğurtlusunu da yapıyorum. O da çok nefis oluyor..
Süper bir mezedir kendileri..
9 yorum:
Hımmm harika görünüyor buradan...
Evde iki demet var hatırlattın bende yapayım prenses çok sveiyorum.İyi hafta sonları arkadaşım.
Burda bulmak cok zor ..
İzmire geldiğimde her yerı alt üst eder mutlaka bulur pişiririm harika bir tadı var ..değişik..
Ellerine sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
Olá, amiga!
Passei para outra visitinha...
Hummmmmmmm!!!
Que delícia... receita maravilhosa.
Um ótimo fim de semana!
Beijinhos.
Itabira - Brasil
selam ben egeli sayilirim fakat hic yemedim deniz börülcesi.aslinda cok merak ediyorum tadini,almanyada satiliyormu yada mevsimi ne zaman hic fikrim yok.ellerine saglik güzel görünüyor,eminim tadida güzeldir.sevgiler.
Bizim buralarda pek bulunmuyor ama tadı harika iyi bilirim...Nefis olmuş ellerinize sağlık...
Sevgiler...
Ben de çıktığından beri her hafta alıyorum pazardan. Daha bugün yedim iyi mi? Ellerine sağlık!
Daha önce hiç yemedim diyerek çok utanıyorum aslında ama çok denemek istediğim bir salata. Ellerine sağlık. Afiyet olsun çok çok:) Sevgiler...
Yeme fırsat olmuştu. Yemek seçen biri olmasam da, tadını beğenmiştim.
Yorum Gönder