20 Eylül 2010 Pazartesi

kabak salatası


Sevgili Necla çok güzel bir kabak etkinliği yaptı. Ben de fırında kabak ve kabak kavurması tariflerimle kendisine destek oldum.
Bugün yayınlanan tariflere bakarken gördüm bu kabak salatasını.. Yemek Aşkı-Seçil yapmış bu güzel salatayı. Ben bolca sarımsak ilavesi yaptım sadece.

Malzemeler:
  • 1/2 kg kabak
  • 3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
  • konserve mısır
  • 7-8 diş sarımsak
  • limon
  • dereotu
Yapılışı:
  • Ben kabakları Actifry ile az yağda kızarttım. Kabakları koymadan 1 kaşık zeytinyağ ile sarımsakları attım önce. Ardından kabakları atıp 20 dakika kadar pişirdim. Kızardıktan sonra, çok az sıcak su ilave ettim.
  • Az yağ ile tencerede de yumuşayıncaya kadar kavurabilirsiniz.
  • Közlenmiş biberleri ince ince doğradım.
  • Kabak soğuyunca, biber ve mısırlarla karıştırıdım.
  • Tuz ve limon ilave ettim.
  • Üzerine bol dereotu koydum.
Hafif ve lezzetli bir salata oldu. İçine damak tadınıza göre farklı malzemeler eklemek mümkün..

7 yorum:

Gülcan dedi ki...

çok iştah açıcı olmuş ben tabağı aldım ve kaçtım.

sarkaç dedi ki...

Gerçekten hafif ve lezzetli hem de sağlıklı. Sunumu da göze hitap ediyor. Elinize sağlık.

sarkaç dedi ki...

Gerçekten hafif ve lezzetli hem de sağlıklı. Sunumu da göze hitap ediyor. Elinize sağlık.

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Yazın acısını çıkarıyor arkadaşım yorum yazmaya yetişemiyorum ellerine sağlık selamını aldım:)))

çeşnici Handan dedi ki...

Salata çok iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık.

Saglıklımutfak dedi ki...

eline sağlık canım. nefis duruyorrr.

Selma Tasarım dedi ki...

Hem sağlıklı hem lezzetli, eline sağlık :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu