Haklı tabii... gel git aynı tarif :)
Bir ara epey uzak kalmıştım bloğumdan. Geçen hafta izinli olunca, mutfakta zaman geçirebildim. Mantarlı kuzu güveç de bu zamanın ürünü...
Malzemeler:
- 1/2 kg yağsız kuzu eti
- 1 paket mantar (300-400 gr.)
- 8-10 diş sarımsak
- 1 küçük soğan
- 1 yemek kaşığı kadar tereyağ
- sıvıyağ (tereyağ az gelirse, sotelerken ekleyin.)
- tuz, karabiber, pulbiber
- kaşar peyniri
Yapılışı:
- Kuşbaşı doğradığınız etleri yarım çay bardağı kadar su ile tencereye koyun.
- Kısık ateşte tamamen suyunu çekene kadar, pişirin. Etler pişmeye yakın olacak.
- Etler suyunu çekince, tereyağ, doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edin.
- Yüksek ateşte hızlıca çevirin. Sarımsak ve soğan tereyağında mis gibi kokacak :)
- Hemen ardından doğranmış mantarları ilave edin. Çok az daha soteleyin.
- Mantarlar suyunu salmadan ocaktan alıp, güveçlere paylaştırın. Herbirine yarım küçük fincan kadar su ilave edebilirsiniz.
- Üzerini alüminyum folyo ile kapatarak, 230 C'de 20-30 dakika pişirin.
- Fırın ısıları farklılık gösterebildiğinden arada pişip pişmediğini kontrol edin. Mantarın suyunu tamamen çektirmeyin daha lezzetli olacaktır.
- Çıkarmaya yakın folyoları alıp, kaşar rendesi serpin ve 5 dakika kadar daha fırında tutup kaşarın erimesini sağlayın.
21 yorum:
Ellerine sağlık güveç pek güzel.. kabak salatasınıda beğendiğine sevindim :) sevgiler..
Harika bişey olmuştur bu eminim..Kaşar peyniri ve mantar bir de güceçte pişince,ohhh, enfes bir tat..Ellerin dert görmesin,,şifa olsun inş..muhabbetle..
Mantar, kaşar ve güveç biraraya gelince ortaya çıkan tada bayılırım. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım.
nefis bir tarif....tavuklusunu sık sık yaparım..etliside çok güzel görünüyor..
ellerine sağlık..
güveçte muhteşem oluyor bende sık sık yaparım.ellerine saglık.
Esercim güveç çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık:).
Ben, tariflerde verilen küçük püf noktalarını çok seviyorum. Senin tarifinde de; mantarın suyunun fazla çektirilmemesinin yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayacağını söylemen gibi..Tarif için teşekkürler:).
Sevgiler:)
aslı
ellerine sağlık canım harika görünüyor gerçekten, böylsei bir tarif için snaırım bu güveç kaplarından artık alsam iyi olacak :)
ellerine sağlık
zaten mantar ve kaşarı çok yakıştırıyorum, bu lezzet te süper olmuştur.
Tam benlik bir tarif olmus, ellerine saglik!! Goruntu muhtesem!
Görüntü süper tadı da harikadır eminim ben bir tanesini öğle için alıyorum ellerine sağlık arkadaşım çok öpüyorum sevgiler...
Çok lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler.
Ellerinize saglik. Harika görünüyor. Sevgiler...
Elinize sağlık buz gibi bir ayranla harika gider :)
Eser bu güveç nefis görünüyor vallahi.. güveçlerde bende sadece kuzu etini tercih edenlerdenim hoş bizim evde kıyma dışında tek tercih edilen et cinsidir zaten.. Birde aşağılarda artanları değerlendirmek adına yaptığın salatayı da çok tuttum .. Bazen bende böyle malzemelerle farklı lezzetler yakalarım ama hiç fotoğraflamayı düşünmemiştim iyi yapmışsın.. sevgiler..
Eh tabii sicaklardan kimsecikler mutfaga giremedi. Sonbahar gelince de dogru mutfaga...
Güveç süper olmuş
ellerinize emeğinize sağlık
sevgiler
süper ellerine sağlık
Şimdiden doğumgünün kutlu olsun tatlı kadın!
Ben mutfağa giriyorum da bilgisayar başına oturamıyorum bu ara. Bi dengeleyebilsek:))
harika olmuş ellerine sağlık
nekadar güzel bir blogunuz var ve nekadar güzel yemek fotoğrafları bunlar:)
Yorum Gönder