19 Eylül 2010 Pazar

yulaflı keten tohumlu kurabiye


Uzun zamandır yapmak istediğim tariflerden biri daha..
Malzemeleri çıkarırken 'ben yapacağım' dedi benim aşçı yamağım :))
Bayılıyor mutfakta birşeyler yapmaya...
Neredeyse 3 yaşından beri eline ne geçerse birbirine karıştırır zaten. Bakardım baharat kavanozları boşalmış. Zeytinyağına bulaşık deterjanı karıştırılmış. Dondurucuyu açınca, içinde herşey olan  bardak bardak karışımlarla karşılaşırdım.
Birgün balık yemeğe gitmiştik Güzelbahçe'ye. Masadaki zeytinyağını su bardağına boşalttı. Bütün gece içine tuz ekip, yağ damlalarının dibe çöküşünü ve ardından yüzeye çıkışını gözlemlemişti. Garsonlar arkamızdan neler dedi kimbilir :)


Böyle olunca ne zaman mutfakta kek ya da kurabiye yapsam hemen gelir 'ben yapıcam' diye. Ben de malzemeleri çıkarttım ve ona ölçülerini söyledim.

- 3/4 su bardağı un  (okullar açılıyor biraz matematik hatırlayalım :))


Kurabiyemiz yulaflı ve keten tohumlu olunca daha böyle diyete uygun gibi görünüyor ama içine giren şeker ve tereyağ çok masum değil..
Eğer benim gibi yulafı ve keten tohumunu seviyorsanız, ağızda dağılan bu kıyır kıyır kurabiyeyi deneyin derim..

Malzemeler: (20 adet için)
  • 1 yumurta
  • 1/2 sb şeker
  • 1.5 sb yulaf ezmesi
  • 1/4 sb keten tohumu
  • 1/2 sb kuru üzüm
  • 1 sb'dan 2 parmak eksik un :)
  • 1 pk hamur kabartma tozu
  • 1/2 çk tarçın
  • 100 gr tereyağ (tepeleme 2 yemek kaşığı)
  • 1  pk vanilya
Yapılışı:
  • Önce yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Ardından üzüm hariç tüm malzemeleri ekleyip, karıştırın.
  • En son üzümü de ekleyip çok az karıştırın.
  • Yuvarlak top şeklinde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin. Çok yayılacağı için mini tepsi fırınına 10 adet koydum.
  • Fırında 170 C'de 15 dakika kadar pişirin. Yumuşak olması sizi yanıltmasın.
  • Fırından çıkartıp soğumasını bekleyin, soğudukça sertleşecektir.
  • 5 dakika sonra fırın teli üzerine alarak, tamamen soğumasını sağlayın.

15 yorum:

Atike Momini Ziya dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım,hakikaten kıyır kıyır görünüyor. elimde yulaf ezmesi var ilk fırsatta deneyecem ia.... büyük aşçı küçüklüğünden belli olur :) mutlu pazarlar...

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık,senin ve çırağının :) bende de var bitane,kız olsaymış beni mutfağa bile sokmayacakmış sanırım :) Belki de tersi olurdu bilemiyorum ama,güzel oluyor,çocuklarla paylaşmak,hem yaparken hem de tüketirken :) Cici pazarlar diliyorum canım..sevgiler

Lezzet sarayı dedi ki...

ellerine sağlık harika görünüyorlar

lezzet sarayı dedi ki...

ellerine sağlık muhteşrm olmuş

sarkaç dedi ki...

Gözlemleyen, deneyen, irdeleyen. Sanırım geleceğin bilimadamlarından biri yetişiyor.
Diyet olmasa da yulaf ve keten tohumundan yararlanmış olacağız bu kurabiye ile. Ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

selam
minik aşcının ve senin ellerine sağlık canım yulaflı kurabiyeler benim en çok sevdiklerim ayrı bir lezzeti oluyor senin yaptıkların da çıtır çıtır ve nefis görünüyor keten tohumu koymak fikri de süper:)
sevgiler

yemekaski.com seçil dedi ki...

ellerinize sağlık güzel görünüo kurabiyeler.. sevgiler :)

yemekaski.com seçil dedi ki...

ellerinize sağlık güzel görünüo kurabiyeler.. sevgiler :)

Gülcan dedi ki...

çok şeker olmuşlar çok güzel görünüyorlar ben birtane alıp gittim.

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Birlikten lezzet doğar.
Nefis görünüyor
Ellerinize sağlık canım
sevgiler

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Birlikten lezzet doğar.
Nefis görünüyor
Ellerinize sağlık canım
sevgiler

sevgi dedi ki...

Sizin yardımcının aynısından bende de var :)) İşten gider gitmez 'anne bugün hamur yoğuracakmıyız sorusuyla 'karşılanıyorum.Ellerinize sağlık tarifinizi deneyeceğim.

sevgi dedi ki...

Bu arada meslektaş olduğumuzu görünce de sevindim.

Adsız dedi ki...

Kurabiye süper görünüyor hem de sağlıklı,çıtır çıtır olmalı olsa da yesek,ellerine sağlık,sevgiler.

Tümay Öztürk dedi ki...

Kıtır kıtır bir kurabiyeye benziyor. Ellerine sağlık...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...